Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K11a19r21e85l 81C91a28c52h

7. 9. 2019 15:44

Tedy, ten článek je velmi hezky napsaný. Dobře se čte, je zábavný a je to vskutku trochu jiný, a docela pochopitelný, pohled na celou kauzu. Přesto si ale myslím, že celé to protahování a když už vypršel čas, tak to přehození na nadřízeného, které to celé ještě dále protáhne, je motivováno něčím jiným. A sice potřebou určité skupiny lidí mít na AB páku v podobě stigmatu trestně stíhané osoby. Vždyť je již vrchní státní zástupce uchlácholil, že trestní stíhání nadále trvá. Do monstrakce, kterou připravuje Milion chvilek na listopad, musí stíhání vydržet. To ale nijak nevyvrací v článku zmíněný fakt, že státní zástupce Šaroch byl, nebo je, v nezáviděníhodné pozici, kdy ať se rozhodne jakkoli, vždy bude osočován, že rozhodl špatně..

1 3
možnosti
Foto

Hehehe, děkuji, jste na mne hodný... Tady se mi většinou jen nadává:-) - - - - Ale jinak, já bych v tom opravdu žádné velké konspirace nehledal. Věci obvykle bývají obyčejné, protože obyčejní jsou i jejich aktéři. On Babiš taky není kdovíco mimořádného, on je jen hodně pracovitý a tuze rád všechno s velikým křikem kontroluje. Když se podívám na to, jak se zachoval k vlastním dětem, vždyť je to vlastně emocionální analfabet. Což ho ovšem trápit nemusí, protože je taky prvotřídní psychopat a to je věc, co ho hřeje nejvíc:-). Náš problém není Babiš, náš problém jsou jeho voliči, kteří se momentálně drží té víry, že strejda Babiš vyřeší jejich problémy a oni se tak nebudou muset o nic starat. - - - - Taky bych chtěl mít tu víru, že mi postačí jednou za 4 roky hodit listí do urny a o vedení státu bude perfektně postaráno. Babišovi voliči jsou vlastně šťastní lidé (byť podle rčení "Blahoslavení chudí duchem") a my ostatní jim jenom závidíme:-)

0 0
možnosti

J95a43n 50R20á13ž

7. 9. 2019 13:14

A co to zjednodušit a zpřehlednit?

JUDr Šaroch dostal od policie spis s návrhem na vznesení obvinění a z něho se dalo dovodit, že existuje důvod pro trestní stíhání označených osob a proto trestní stíhání nezastavil. Po prvním prostudování spisu se mohl domnívat, že k trestnímu činu došlo a že se ho dopustil Babiš, příslušníci jeho rodiny, plus ještě nějací lidé z Agrofertu. Z toho důvodu mu vznikla povinnost ve spisu uvedené osoby obvinit. Během dalšího prostudování a následném doplnění spisu zjistil, že policie nemá žádné relevantní důkazy dokazující vinu některým obviněným a jednání proti nim zastavil. Dále usoudil, že důkazy svědčící o protiprávním jednání Babiše a jeho rodiny nejsou tak průkazné, aby uspěly při projednávání věci před soudem a požádal policii o doplnění spisu o jasné a nezpochybnitelné důkazy protiprávního jednání těmito osobami. Policie takové důkazy zřejmě nedodala a tak v obavě z další blamáže Městského státní zastupitelstva, kdy soud jimi obviněné osvobodil (a že jich už bylo dost!), navrhnul, aby státní zastupitelství řízení zastavilo. No a v tomto procesním stadiu, kdy ještě rozhodnuto definitivně nic není, unikla zpráva o návrhu JUDr. Šarocha do medií a hned vnikla hysterie o neobjektivnosti st. zastupitelství a zpochybňuje se veřejně nezávislost celé justice. Komu tato uměle vzniklá panika slouží, si jen můžeme domyslet, ale ku prospěchu objektivního vyřešení této kauzy, a hlavně k respektu veřejnosti k definitivnímu rozhodnutí, ať bude jakékoliv, to nijak nepřispěje.

3 2
možnosti
Foto

Aha.... máte ten spis k dispozici, že je to tak? Mohl byste mi tady dát odkaz? Mám dnes večer chvíli času, v rychlosti bych si to prolítl a mohl bych Vám tak napsat něco relevantnějšího než ty moje vizuálně-psychologické výplody....

1 0
možnosti

Připomínám mnoho výměn v policejním prostředí zcela veřejně a bezostyšně podporované s velkou agresivitou samotným Babišem - od jakéhosi šéfa pražské policie, šéfa inspekce bezpečnostních sborů, policejního prezidenta, útoky na vyšetřovatele Nevtípila, dokonce pokus o jeho trestní stíhání...nakonec i výměna ministra spravedlnosti a za podpory prezidenta Zemana i útok na nejvyššího státního zástupce...Přitom jde o jednoduchý podvod, který musí pochopit i školák. Jen u nás z toho jde udělat mnohaletou složitou "kauzu" o mnoha tisících stranách - po zkomplikování a zamlžení to pak ani nepustit k soudu. Pak je tu ještě veřejné lhaní Babiše ve sněmovně, že neví, komu Čapí hnízdo v době čerpání dotace patřilo, když se ukázalo, že jeho dětem, ty náhle vážně onemocněly a dodnes nejsou absolvovat výslech...

1 1
možnosti

Vidím to hodně podobně. (Bohužel.)

0 0
možnosti

Já nejsem právník a tak se mohu jistě odchylovat od výkladů postupů SZ. Asi se budu opakovat, ale i vy jistě jako muž práva víte, že soud obžalovaného musí zprostit obžaloby, pokud, poněkud zjednodušeně řečeno, i po provedeném hlavním líčení existují pochybnosti o tom, že se stal skutek, pro který je obžalovaný stíhán, nebo že tento skutek spáchal obžalovaný.

Úplně stejné pochybnosti ale nemohou odůvodňovat zastavení trestního stíhání státním zástupcem. Ten takovou pravomoc nemá. To je pouze výsada soudu, aplikovatelná po hlavním líčení.

Státní zástupce může trestní stíhání zastavit pouze je-li nepochybné, že se nestal skutek, pro který se trestní stíhání vede a není-li tento skutek trestným činem či není prokázáno, že skutek spáchal obviněný plus několika dalších, ve sledované věci bezvýznamných důvodech nepřipadající v úvahu. Stejně tak může trestní stíhání zastavit i soud po podání obžaloby.

Dosti pod pas je potom váš atak SZ jako chudáčka před důchodem, který se dostal jinám, než jste si vy a zbytek národa představoval.

Ale relax pane autore, není všem dnům konec a výrok, na který je nyní velmi silný tlak ze všech stran se může změnit a pak jistě písnete oslavný bloček, že přeci jenom je zde právní stát a nezávislá justice. ;-D;-D;-D

4 2
možnosti
Foto

Dobrý den, mně je to osobně jedno, nemyslím si, že když Babiše zavřou, že budu mít nižší daně atd. To stejně záleží jenom na mně (skutečně je to tak, daňová sazba s tím mnoho společného nemá). Ale to odbíhám od tématu. K Vašim poznámkám o zastavení trestního řízení před podáním obžaloby: To pravidlo "SZ v pochybnostech žaluje, soud v pochybnostech zprošťuje" není dogma (a dotaženo do úplnosti je to pitomost), je to jen taková noticka, třeba pro závěrečnou řeč? Co mám zkušenost, pokud něco jede 4 roky a je toho 40 šanonů (20 tis. listí), tak je dost neobvyklé, aby tuhle práci nechali jen tak plavat. Ale i to může být. - - - Jinak pan Šaroch není chudáček před důchodem (Vaše slova). Dělá nějaké zaměstnání a moc dobře ví, že není doba na nějaké divočení a hraní si na hrdiny. Vyrazit ho by sice nebylo z minuty na minutu, ale vzpomeňte si na Michala Halu svého času a jeho obvinění z držení dětské pornografie. Vsadím se, že svoji práci dělá pan Šaroch na počítači. Do něj sice bez asistence správce sítě nemůže sám vložit ani tapetu na obrazovku, ale víte co, na disku je místa...... když vám ho někdo vhodně zaplní a pak si pro něj přijde zásahovka, slabší povahy si i sáhnou na život.... Takže asi tak.

2 0
možnosti
Foto

Do těchto konstrukcí ala italské Palermo se můžete pouštět, až dokážete, že pan Šaroch není v důkazní nouzi. A zkuste prokázat úmyslné zločinné spiknutí mezi Babišem a Mayerovou.

3 1
možnosti
Foto

Majerová je ta manželka jezevčíka z Arabely nebo kdo vlastně? Proč ji sem taháte, tohle je vážná diskuse o chalupě předsedy vlády!

2 0
možnosti

A taky vnoučata nastupují od září do školy a věčně je děda Šaroch ukrývat po chatových koloniích nemůže...;-D

3 0
možnosti
Foto

Hehehe, to je dobrý.... Ale já bych si podle toho jeho výrazu na všech těch fotkách spíš myslel, že má ještě děcka malá a ženu na rodičovské.... A možná se ani nejedná o druhé kolo:-)

2 0
možnosti

Je to pořád úsměvně dokola - AB je v nekonečném střetu zájmů - 365 dnů = 24 hod denně. Jako manžel a otec má dbát na blaho rodiny - Jako premiér pak na blaho státu. Musí být sranda, kdy sedí na stejné židli jako člověk a bádá ! Stát ošulím na daních - rodině tím pomohu. Špatně! Rodinu zavalím daněmi a Státu pomohu! Vždyť je to nesmysl = Nejde to. Nikdo více svou rodinu v ČR neznemožnil, jako AB. Má 65 let - peněz jako želez - K čemu je mu to dobré ? Kde má své následníky - Ty děti ? :-)

1 0
možnosti
Foto

Hmm tak ale jeho děti jsou jeho věc, ne moje. Ale zato v praxi kolem sebe vidím pořádné utahování šroubů..... Přiznám se, že i u mne pořádného cynika už se to začíná posouvat k zóně angažovanosti.

3 0
možnosti

A tuto slátaninu napsal právník? Bože, Bože, do koho jsi tu duši .....

2 2
možnosti
Foto

No tak třetina lidí v mém okolí jsou státní zástupci a mám to doma večer pravidelně, že..... Tak možná mám profesionální deformaci:-)

0 0
možnosti
Foto

J81o75s86e91f 96B47a54s10l

6. 9. 2019 13:30

Nenapadlo Vás, že v době kdy se měl "údajný podvod" stát, byla podobná praxe nejen zákonná, ale navíc zcela běžná? Každý daňový poradce vám vysvětlí, že při daňové optimalizaci můžete jít až na hranu zákona, ale v žádném případě ne až za ní.

A to se pokud je známo s ohledem na v té době platné zákony pokud vím nestalo.

4 1
možnosti
Foto

No tak jestli běžně řešíte firemní daně a obhajobu lidí obžalovaných za daňové delikty tak prosím.... Moje bezprostřední zkušenost je poněkud jiná. Lidi za to nešli natvrdo, do podmínky a náhrady škody s penále atd. ano.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS