Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Babiš z toho ještě může vyjít se ctí a jako vítěz

Docela zvláštní, vidět toho šílence u kormidla. Taky mé loďky, protože žádnou jinou nemám. Ale někdo to celé může vnímat úplně jinak.

Tuhle jsem mluvil s několika "jádrovými" voliči  tzv. "hnutí ANO". Celou tou patálií s útěkem té doktorandské práce do širého světa jsou spíše nadšeni než co jiného - tak nějak ve stylu "na má slova došlo, zkažený světe". Na moji poznámku, že je to tak trochu hrůza, takový chaos, co ta "dokrkunapršeníbránící" hlava způsobuje, mi odpovídají, že se to muselo udělat a že to dělají i jinde, i na tom "slavném Západě", a na moji námitku, že od desátého ledna je snad jasné, s čím máme tu čest a že je třeba sebou urychleně mrsknout, tak proč tedy nejsou respirátory alespoň pro doktory více jak dva měsíce poté, mi odpovídají, že se to muselo udělat a že to dělají i jinde, i na tom "slavném Západě". Zkrátka, máme tu asi problém se zacyklením.

Snažil jsem se na to podívat z nadhledu: Stejně se promoří celá populace, je to jen otázka času a počtu mrtvých. Z politického hlediska to vyjde nastejno, protože zde opravdu platí to, že jeden mrtvý je neštěstí, deset mrtvých je tragédie a tisíc mrtvých už je jen statistika. Těžiště Babišových voličů sice leží ve vyšších věkových kategoriích, ale jeho volební matematice nemůže deset či dvacet tisíc mrtvých seniorů ublížit. Čistě statisticky, pokud má u seniorů až 50% podporu, tak mu rok co rok tak jako tak umře padesát tisíc voličů - co je proti tomu pár desítek tisíc mrtvých na koronavirus. Jasná a přehledná čísla, myslím tedy.

Osobně jsem vyděšen tím, co si produkujeme za politickou reprezentaci. Je to, jak se říká, na úrovni pomocné školy. Ovšem to je myšlení mé osobní bubliny. Mně dostupní Babišovi voliči oceňují jeho akčnost a to, že zvyšuje důchody, což Kalousek nedělal. Epidemii považují za přírodní úkaz, a těm se, jak známo, nedá bránit a už vůbec se na ně nedá připravit, protože jak všichni víme, přicházejí znenadání.

Samozřejmě, je tu ta možnost, že se někdo vzchopí a toho příšerného šášulu odstaví od moci - po tom, co předvádí, by přece v zemi hrdých občanů nemohl přečkat ani měsíc. Jenže skoro takhle příšerně to vypadalo už mnohokrát a Babišova podpora jen rostla. Mnozí spoléhají na to, že pořádný schodek rozpočtu (odhady prý přes 100 mld - ty bláho, kde na to krásné číslo přišli, je teprve půlka března a už nefunguje skoro nic, co si myslíte, jak to bude vypadat do konce roku, 400 mld schodek bude ještě dost přijatelný) Babiše smete, protože nebude zvedat důchody. Povídali, že mu hráli - Babiš je slíbil zvedat, tak i bude. Nevěříte? Tak věřte, mně to prozradili ti nejvíce echtovní ANO-důchodci. A divil bych se, kdyby se to od nich nedozvěděl i Mára Prchal.

Pevné zdraví všem. Brzo to bude to jediné, co máme - teda až na ty dluhy a exekuci od finančáku na krku.

Autor: Josef Košíček | úterý 17.3.2020 23:39 | karma článku: 36,04 | přečteno: 6783x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Právník, podnikatel, příslušník aktivní zálohy Armády ČR. Zajímají mne témata týkající se naší společnosti a jejich vliv na politiku a ekonomiku naší země.

Seznam rubrik