Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Půjde Baron na koncert?

Nemine týden, aby se neobjevila další Baronova patálie. Je toho tolik, že se cítím být unavený a zvažuji, že si na Baronovu radu v rámci odpočinku zajdu na sluníčko poslechnout nějaký koncert, třeba na Letnou (dělám si legraci:-)

Jeden by Barona snad i politoval, kolik lidí mu co všechno vytýká. Prý svým blábolením ve sněmovně trumfl i Milouše Jakeše blahé paměti, z EU v očích občanů dělá nepřítele, lidem na náměstích se vysmívá, že si tam jdou poslechnout muziku, když je pěkně, a tak pořád dokola. Nikdo na Baronovi nenechá nit suchou…. 

Tak já se teď Barona zastanu (trochu). Pamatujete, jak to bylo před Baronem? Krize byla, podnikatelská lůza krátila tržby, podvody s DPH se dělaly. Za nečinného přihlížení klasických zkorumpovaných politiků, pro příklad jejich hříchů netřeba daleko chodit, všichni dobře víme, jak ti politici šli na ruku lecjakému baronovi, co si budoval impérium….. Zato teď je pořádek. EET prokázalo svoji oprávněnost, každý na menším městě mohl vidět, kolik rádobypodnikatelů raději skončilo, než aby se přišlo na ty jejich zlodějny. Teď ještě dotáhnout tu třetí vlnu pro ty nenasytné živnostníky a bude. Každý slušný člověk pak pocítí satisfakci a ANO dostane v parlamentních volbách 40% hlasů a 101 mandátů…. a těm koncertním posluchačům na náměstích to konečně zavře ústa.

Jistě, není všechno úplně růžové. Třeba ta trapná okolnost, jak jedna firma z Impéria kvůli dotaci na školení napsala do žádosti jako spolužadatele nějakého klempíře, jakože když velký s malým že více bodů a větší šance na úspěšné vylákání…. nenasytný řemeslník teď tvrdí, že o ničem nevěděl (DDT na něj, vyhubit takovou holotu prolhanou!). No snad se o tom nebude nikde moc psát, působí to totiž jako metody hodné podvodníčka místního formátu, nikoliv manažerů Baronova Impéria….

Směšní kritici navrhují zarazit Impériu dotace. Prý že ať si Baron vybere, buď politika, nebo Impérium. Pětset milionů vrátit, a honem…… Hlupáčci chalupníčci, každý to jen poměřuje tím svým usmoleným domkem se zahrádkou, mít tak pětsetmilionů, pěkná nová terasa by byla, fasádu natřít, na Seychely na dovolenou, nová Octavia, možná vedle manželky i milenka?!? Ale to je moc dobře, že se na to ti pisálci dívají takto. Pak snadno přehlédnou, že Impérium nestojí na těch dvou či třech miliardách přímých dotací ročně, ale na tom, že je středobodem dodavatelsko-odběratelského řetězce zemědělsko-průmyslového komplexu významné části střední Evropy, což je pašalík zalévaný mnoha desítkami, ne-li stovkami miliard dotací. Zuřivý Baronův boj proti zastropování u velkých zemědělských fabrik by mohl chytrému napovědět…..

Chválabohu při všech těch nepříjemnostech jedna věc se zdá být neochvějná - Baronova vytrvalost. I kdyby na Letnou přišel rovný milion, on nemusí se bát vlka nic (a kdyby byl vopravdickej frajer, tak si udělá čas a zajde si tam poslechnout nějaké ty vkusné písničky). Na prospěch ovšem ty demonstrace jednoznačně jsou, Baron jistě přestane na chvíli machrovat a dá zase volnou ruku Márovi Prchalovi - tak jak se to v minulosti už tolikrát osvědčilo.

Hodně se v posledních dnech oprašuje téma vazby pro Barona, a že prý jestli bude řídít vládu z Pankráce (žasnu, proč furt ta Pankrác……..asi že pražáci zatím nepoznali jiný kriminál….). No nevím co kdo vidí špatného na vazbě, to je standardní procesní opatření, o vině to nic nevypovídá, člověka to dle dostupných vyjádření leckterého soudce nijak výrazně neomezuje (taková spíše nenáročná dovolená), tak snad by to i šlo. Ředitel věznice určitě půjčí jednačku od půl šesté od rána, ostatně k čemu by tam jinak byl. Nevím ale co ti členové vlády, myslím že nějak moc návštěv jako, tak spíše aby některý z nich na tu vládu chodil jako advokát a ostatní budou jeho koncipienti, třeba….jako…. Prostě se to nějak vyřeší.

Ale teď vážně. Je pěkný, že jsou lidi naštvaní, takový demonstrování zlepší fyzičku, výroba transparentů povzbudí domácí kutilství, taky povědomí, že Mikuláš není jen ten úchylák s fousama z vaty, ale leckde běžné pěkné jméno, tohle všechno není k zahození. Ale Barona takto nesundáme, on drží karty v rukou pevně. Nadto je musí držet pevně, protože pokud je pustí z rukou, už je nedostane zpět jinak než silou, a to je otázka, zda-li je na to zařízen. Myslím si, že není, protože něco jiného je být konfident StB a něco jiného důstojník KGB. Taky je něco jinýho vysmívat se lidem na náměstí vtípky o sluníčku a koncertech a je něco jinýho do těch lidí nechat střílet ostrýma nebo je rozjezdit tankama na kaši. Zkrátka, jsme v Česku, nikoliv v Rusku nebo v Číně, tady prozatím platí jiné metody, jak stabilizovat společnost. Ale přece jen, kdyby na to přišlo….. pak když už Baron nechce s Mikulášem diskutovat, ať si od jiného Mikuláše alespoň něco přečte - třeba zrovna ten odstavec ve Vladaři, kde se panovníkům Baronova typu klade na srdce, že přes veškerý pocit suveréna jsou závislí na lidu - jakmile totiž jednou ztratí jeho přízeň, nelze pro udržení moci jinak, než nepustit dýku z ruky…..

Autor: Josef Košíček | čtvrtek 6.6.2019 16:37 | karma článku: 8,04 | přečteno: 189x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Právník, podnikatel, příslušník aktivní zálohy Armády ČR. Zajímají mne témata týkající se naší společnosti a jejich vliv na politiku a ekonomiku naší země.

Seznam rubrik